Cilat janë tendencat më të fundit në marketingun me email në 2024?

TG Data Set: A collection for training AI models.
Post Reply
bitheerani523

Cilat janë tendencat më të fundit në marketingun me email në 2024?

Post by bitheerani523 »

Nëse dëshironi të keni sukses në mjedisin e sotëm dixhital, duhet të qëndroni të përditësuar me praktikat më të mira dhe tendencat më të fundit në marketingun me email. Është ende një nga mjetet më të dobishme që keni nëse dëshironi të zgjeroni, të kultivoni klientët dhe të rritni të ardhurat, edhe pse mund të mos jetë aq e re apo interesante sa teknikat e tjera promovuese si reklamimi në mediat sociale.

Këtu është udhëzuesi juaj për tendencat më të fundit të marketingut me email që do të rrisin kthimin e investimit të fushatave tuaja.

Çfarë kuptoni me email marketing?
Thelbi i marketingut me email është ndërtimi i listave të postimeve me klientët aktualë dhe potencialë dhe më pas kontaktimi i tyre me gazetat, zbritjet, ofertat ose kërkesat për reagime.

Kur shfrytëzohet në mënyrë efektive, marketingu me email është një të dhënat e numrave të whatsapp i fuqishëm për angazhimin e audiencës tuaj të synuar dhe nxitjen e konvertimeve. Në fakt, është strategjia e tretë më efektive për tërheqjen dhe konvertimin e klientëve me cilësi të lartë, sipas Raportit të Trendeve të Shitjeve 2024 të HubSpot. Ai ofron një lidhje të drejtpërdrejtë me audiencën tuaj, shkurton zhurmën e burimeve të mediave sociale dhe anashkalon sfidat e paraqitura nga heqja graduale e skedarëve të skedarëve të palëve të treta.

Image

Për të parandaluar shkëputjen ose çregjistrimet, është e domosdoshme të përmbaheni nga bombardimi i konsumatorëve me komunikime të tepërta ose të panevojshme.

Suksesi i marketingut me email kërkon një qasje vazhdimisht në zhvillim. Me kalimin e kohës, teknologjia përparon, sjelljet dhe preferencat e konsumatorëve ndryshojnë, madje edhe rregulloret e pajtueshmërisë gjithashtu modifikohen. Pra, le të flasim për disa nga tendencat më të fundit në marketingun me email.

Tendencat në marketingun me email: Fleta e të dhënave

Email-et e segmentuara gjenerojnë 30% më shumë hapje dhe 50% më shumë klikime sesa ato të pa segmentuara.
Marketingu me email përdoret nga 13% e tregtarëve, sipas HubSpot Blog Research 2023.
64% e të gjitha bizneseve të vogla komunikojnë me klientët e tyre përmes emailit sipas raportit të Monitorimit të fushatës 2021.
Sipas një sondazhi të Litmus të vitit 2023, 87% e bizneseve besojnë se marketingu me email është thelbësor për operacionet e tyre.
Tendencat në marketingun me email

Të dhënat grafike të mësipërme bazohen në Raportin e Analizës Globale të Industrisë nga Statista.

Tendencat e fundit në marketingun me email
1. Interaktiviteti
Përmbajtja ndërvepruese është 52.6% më tërheqëse sesa përmbajtja statike, sipas disa studimeve. Kur emailet përmbajnë përmbajtje argëtuese ose interesante, njerëzit kanë më shumë gjasa të shpenzojnë kohë për to. Këto tendenca në marketingun me email tregojnë se interaktiviteti po bëhet gjithnjë e më themelor. Fatmirësisht, shumë zgjidhje të automatizimit të marketingut me email tani ju lejojnë të shtoni elementë më dinamikë në mesazhin tuaj, si:

Widgets
Klientët mund të eksperimentojnë me komponentë ndërveprues në email, të tilla si sondazhe, sondazhe, kuize dhe madje edhe paleta ngjyrash.

Gamifikimi
Kartat gërvishtëse, emailet spin-to-win, madje edhe sistemet e pikëve janë shembuj të aspekteve të ngjashme me lojën që u japin klientëve përshtypjen se po fitojnë thjesht duke hapur komunikimet tuaja.

Dinamik
Krijo përmbajtje që merr përditësime në kohë reale në varësi të sjelljes së përdoruesit ose variablave të tjerë si nivelet e aksioneve ose moti.

Butonat interaktivë
Butonat interaktiv të thirrjes për veprim që u përgjigjen klikimeve ose lëvizjeve të klientëve duke u zgjeruar, ndryshuar ngjyrën ose duke animuar.

2. UA
Prej disa kohësh, AI ka kontribuar në një numër tendencash të marketingut me email dhe praktikave më të mira. Megjithatë, mundësi të reja po krijohen nga shfaqja e tendencave të reja në marketingun me email.

Teknologjia e marketingut me email ka avancuar ndjeshëm falë AI gjeneruese. Ai u jep reklamuesve mundësinë për të kursyer kohë dhe para duke krijuar fushata më të individualizuara dhe të suksesshme me email. Teknologjitë e duhura gjeneruese të AI mund të ndihmojnë bizneset me:

Segmentimi i audiencës
AI mund të ndihmojë në krijimin e kategorive të sofistikuara dhe profileve të klientëve për përpjekje më të specializuara dhe përkatëse reklamuese. Në varësi të detajeve që jepni për audiencën tuaj të synuar, AI gjeneruese mund të rekomandojë segmente për ju.

Strategjia e emailit
Kur bëhet fjalë për hartimin e strategjisë suaj të postës elektronike, AI mund të jetë një ndihmë e madhe. Do t'ju japë më shumë njohuri që do të udhëheqin strategjinë tuaj, do të sugjerojnë procedurat e postës elektronike dhe do të përcaktojnë kohën optimale për të dërguar mesazhe në varësi të të dhënave tuaja.
Post Reply